Vieille Villers

vrijdag, mei 12, 2006

Kansas city shuffle

Het is een mooi verhaal over paarden, gokken, vrouwen, liefde en veel doden in auto's, liften en op de grond van appartementen.

De vraag is hoe kun twee crimelords uitspelen voor je eigen gewin?

Ik ben net klaar met het kijken naar "Lucky number Slevin" en heb me er erg mee vermaakt. Ik had meer een film verwacht als Snatch of Lock stock and two smoking barrels maar deze film is intrigerend vanuit een ander perspectief. Lekker veel actie en op het oog doodlopende verhaallijnen. Je weet dat de film op het eind het antwoord zal geven, maar mijn Colombo-skills waren niet goed genoeg om het absoluut zeker te weten.

Geen must see, maar goed genoeg om even het terras te verlaten en te gaan kijken; in de bioscoop of op je tv'tje thuis

Maar onthoudt het echte verhaal is dat Charlie Chaplin meedeed aan Charlie Chaplin look-a-like contest en verloor.

Vieille... wat?


Ook al is dit Blog volstrekt willekeurig Vieille Villers genoemd, toch is het misschien aardig om even wat achtergrond informatie te lezen over dit Abdij bier (dat ik nog nooit in mijn leven gedronken heb, maar dat terzijde). Als je Googled naar Vieille Villers is de bovenste hit dit blog, maar ik heb even verder gezocht, en de abdij van Villers (of de restanten er van) ligt al zo'n 850 jaar ongeveer 30 kilometer ten zuiden van Brussel. Het abdijbier wordt inmiddels gebrouwen door brouwerij Huyghe, beter bekend misschien door het bier Delerium Tremens (met de roze olifantjes). Hieronder het etiket van het bier in kwestie. Het wapen heeft als spreuk Post tenebras spero lucem, ofwel voor de niet latinisten onder ons: Na het duister hoop ik op het licht. Het bier schijnt wel lekker te zijn, dus misschien moeten we het maar eens uitproberen :)

donderdag, mei 11, 2006

Toffe Haan en Hark in de Exit

Vanavond spelen Toffe Haan en mijn vriendjes van Hark in de Exit (vroegere twijfelaar, voor de oude rotten onder ons). Gratis optreden van twee leuke bands, begint om 21:00. Meer info op de website van Exit.

woensdag, mei 10, 2006

Soundtrack of the summer


Met de voorspellingen van de KNMI komt meteen de vraag "Wat moeten we gaan luisteren op het terras?". Helaas heb ik nog te weinig terrasminuten gehad om te zeggen dat het nieuwe album van de Peppers het ultieme terrasalbum is. Wel kan ik zeggen dat hij het erg goed dat in een geairconditioneerd kantoor met uitzicht op het mooie weer. Met de Peppers op m'n oren is het leven nog dragelijk.

De Californische vibe van het album is meer als dat we van de Peppers gewend zijn. Het album (een dubbel) bestaat uit pakkende singles en loungie intermezzo's. Opvalland is de kwaliteit van de John Frusciante, bij dit album is hij bepalend (samen met Flea) voor de dynamiek en de diversiteit van het album.

Heerlijk in het Mei-zonnetje

In navolging van Daan, de torrent.

Elliott Brood


Te weinig bands gebruiken tegenwoordig een banjo, dat staat als een paal boven water na het aanschouwen van Elliott Brood op bevrijdingspop 2006. Sixteen Horsepower en misschien Iron en Wine nu en dan, maar als je luistert naar dit driemansschap uit Canada blijkt toch dat het instrument tegelijk sfeervol is en kan rocken.

Death Country, noemen ze hun muziek. Nou, dan wel in de manier waarop Mahler Death klassiek is, want dit is gewoon country maar dan ruig en vuig. Het eerste nummer van de CD Ambassador is misschien wat langzaam, maar daarna komt de band op stoom en vooral de snellere nummers als Second Sun en Wolfgang klinken bijna net zo leuk op de cd als live, zeker als je de muziek een beetje hard zet. Zo lekker als op bevrijdingspop klinken ze op de cd echter niet...

Als je wilt luisteren, kun je HIER een torrent vinden.

maandag, mei 08, 2006

RSS Feeds: wat is het en waarom wil ik het weten?

Tenzij je een echte internet junkie bent met een muis-fettish, heb je waarschijnlijk niet bijzonder veel zin om op 40 verschillende pagina's bij te houden wanneer er wat nieuws op is gepost. Je zou misschien dit Blog wel in de gaten willen houden, maar je wilt niet telkens naar deze pagina surfen als er niks op veranderd, en zelfs dan wil je misschien alleen maar even weten wat er precies bij is geschreven.

Zoals altijd zijn er meer mensen met dezelfde wensen, en daarom zijn RSS feeds bedacht. Een RSS feed is feitelijk een manier om een waarschuwing te krijgen als er een website geupdate is, en je krijgt direct te zien wat de inhoud van het nieuwe is. Veel nieuwssites gebruiken RSS feeds om het laatste nieuws door te geven, torrentsites geven de nieuwste torrents door, en fora en blogs de laatste posts op het blog.

Om RSS feeds te kunnen lezen, heb je een RSS reader nodig. Dit kan een apart programma zijn, maar dit kan ook als onderdeel van je browser. De laatste optie is het handigst, vind ik. Internet Explorer heeft RSS feeds nog niet ingebouwd (dat komt wel in de volgende versie) maar met Firefox kun je simpel en snel een extensie instaleren die RSS feeds voor je beheert. Deze extensie heet Sage en je vindt hem HIER. Als je op install klikt krijg je dit scherm. Klik op installeer nu en je kunt aan de slag. Je moet Firefox even opnieuw opstarten, en klik dan op Alt+S. Je ziet nu een scherm in je browser verschijnen. Hier komen je feeds in. Feeds toevoegen is heel simpel: je kunt gewoon klikken en slepen. De vraag is eerst: welke pagina's hebben een RSS feed? In Firefox herken je deze sites door het RSS logo in de navigatie balk van je browser. Let op het oranje icoontje achteraan deze site, bijvoorbeeld. Als je deze site toe wilt voegen kan je het makkelijkste op het vergrootglas in het Sage reader scherm links klikken. Deze site detecteert automatisch welke feeds er zijn. Klik op toevoegen, en je bent klaar! Dit kun je makkelijk voor andere sites doen, zodat je eens in de zo veel tijd op het ververs icoontje van Sage klikt en direct ziet waar er iets veranderd is en waar niet. Als je nu op de Vieille Villers link in Sage klikt, krijg je direct de laatste posts te zien. Je kunt deze dus lezen zonder eerst naar de site te surfen, en pas als je wil reageren kan je op de link klikken.

Je komt vanzelf andere sites tegen waarbij het handig is om deze aan je RSS reader toe te voegen. Let gewoon op het icoontje in je browser or andere oranje RSS icoontjes. Praktisch, nietwaar?


Als je nu op de Vieille Villers link in Sage klikt, krijg je direct de laatste posts te zien. Je kunt deze dus lezen zonder eerst naar de site te surfen, en pas als je wil reageren kan je op de link klikken.

zondag, mei 07, 2006

Vieille Villers (de geschiedenis)


Daan en ik zaten vanmiddag bij "de Tuin" aan de kralingse plas (4 koffie, 1 cappucino en 1 bitter lemon) toen het gesprek kwam op onze blogs en wat we hiermee willen en wat ermee zou kunnen. In vroeger tijden waren wij beiden ferfente posters op het IamZero forum. Het posten op het forum gaf ons echter niet altijd een bevredigend gevoel. Het immer reageren om het reageren.

Het voordeel van het bloggen is ons nu na een tijdje duidelijk. Gewoon zeggen wat jij vind en voelt zonder dat daar op gereageerd MOET worden. Wat we alleen toch wel misten was het "gebrek" aan input van onze vrienden en kennissen.
Zie hier het ontstaan van deze gezamenlijke Blog.

Het doel is simpel: Iedereen blogged wat hij/zij interessant vind om met de wereld te delen.
Wij hadden het idee om het te gaan hebben over films, boeken, theater, whisky en alles wat nog meer bij ons zou opkomen op het moment dat we aan het bloggen zouden slaan.

En nu....

veel plezier met het bloggen

We horen graag wat jullie bezig houdt