Vieille Villers

dinsdag, augustus 01, 2006

JPod in een weekend


Afgelopen weekend is het me voor het eerst in mijn leven gelukt om in no-time (voor mij dan) een HEEL boek uit te lezen. Ik heb mijn Center Parks tijd voornamelijk besteed aan JPod, het nieuwe boek van Douglas Coupland (Generation X etc.).

Als ik er zoveel tijd aan heb besteed moet het me wel geentertaind hebben. En dat heb ik zeker. Het gaat eigenlijk nergens over. De wereld veranderd niet noemenswaardig tussen de eerste en laatste zin van het boek. Wat er wel tussen gebeurt is voornamelijk vaag een chaotisch.
In een cubical farm in vancouver zijn 6 nerds in eerste instantie bezig met het integreren van Jeff the Turtle in een skate-game. De 6 nerds vormen samen met wat extra's de basis van het boek. Verwacht geen persoonsverdiepingen van de personages want ze zijn allemaal zo een-dimensionaal als pacman. Maar in deze een-dimensionaliteit van de personages ligt de kracht van het boek.
In de saaie wereld van C++ zoeken de nerds afleiding in het vinden van O in een 10000 willekerig gekozen cijfers en het verkopen van jezelf op basis van de Ebay standaard.

Very entertaining.