Vieille Villers

donderdag, juni 01, 2006

MSN Patch

Natuurlijk gebruiken we allemaal MSN; de alternatieven zijn immers gewoon nog een beetje knullig. Ok, trillian komt in de buurt, de volgende versie van aMSN ziet er hoopvol uit, maar voorlopig moet iedereen die af en toe wil chatten het met MSN doen. En dan krijg je allemaal vervelende tabs, visitekaartjes waar je niet om hebt gevraagd, en als bonus een mooie knipperende advertentie. Daar worden we niet blij van, en gelukkig sommige andere slimme computerkoppen ook niet. Ze maakten een simpel programma om MSN te patchen: je kan elke knop verwijderen, reclames weghalen, schermen duidelijker maken door opties uit te zetten, etc. Het werkt als een zonnetje. Dus mess with messenger!

dinsdag, mei 30, 2006

The Boss


Bruce Springsteen, voorheen bekend van Born in the USA, en misschien voor de ouderen The River, heeft een nieuwe tournee die overal uitstekend ontvangen wordt. Hij speelt daarbij werk van Peter Seeger, een in 1919 geboren activist/zanger. De CD die bij deze tour hoort heet We Shall Overcome (naar een nummer van Seeger); The Peter Seeger Sessions. Ik heb de plaat in de afgelopen 3 dagen zo'n 6 keer integraal geluisterd, en hij is werkelijk prachtig. Broeierig sfeertje zoals vaker bij the boss, volledige groep banjo's en violen er achter. Werkelijk de moeite waard om eens naar te luisteren.

Torrent.

maandag, mei 29, 2006

Lezing van een Koole Haas


Het komt niet vaak voor dat je de mogelijkheid hebt om in Nederland naar een Starchitect te gaan luisteren. En al helemaal niet naar onze eigen Koolhaas. 15 juni doet er zich weer zo'n mogelijkheid voor. In het oude Luxor geeft Koolhaas een lezing over China in de breedste zin van het land. Niet alleen architectuur maar ook cultuur en censuur.

Een echte must al is het maar omdat een zonsverduistering vaker voor komt in Nederland.

Hier de LINK om je in te schrijven.

zondag, mei 28, 2006

Puma shirt :)