Vieille Villers

vrijdag, mei 26, 2006

North Sea Jazz 2006

Ik heb zjuist kaartjes besteld voor de vrijdag van North Sea Jazz. Brad Mehldua, Randy Newan, The Five Corners Quintet, gaat er nog iemand mee?

woensdag, mei 24, 2006

One Seat

Binnen het Europees parlement bestaat een ingeburgerd gebruik als gevolg waarvan eenmaal per maand het volledige Europese parlement met alle medewerkers en een bijna complete kantoorinventaris voor enkele dagen verhuist van Brussel naar Straatsburg. De enige reden hierachter is dat Frankrijk dit zo graag wil. 99% van de rekening - op jaarbasis ongeveer 200 miljoen euro - wordt toch betaald door de andere aangesloten landen.
Thans hebben een aantal europarlementsleden van verschillende partijen en uit verschillende landen een actie op touw gezet om aan deze belachelijke geldverspilling een eind te maken. Zij hebben hiervoor één miljoen handtekeningen nodig zodat dit onderwerp op de agenda van de Europese commissie kan worden gezet.
Surf daarom naar: www.oneseat.eu en zet je handtekening zodat we met zijn allen een eind maken aan deze waanzinnige geldverspilling! Het is uberhaupt een leuk initatief dat we nu eens gebruik maken van het recht om iets aan te kaarten bij d EU als er een milljoen mensen zijn die dat willen...

maandag, mei 22, 2006

Heb jij je VERstand nog??


Hopeloos...

ik kom net bij de tandarts vandaan die mij uitzwaaude met de mededeling: "Ik had nog nooit zo'n grote verstandskies gezien....". Maar goed ik ben blij voor hem dat ik hem met zo weinig zo blij kan maken. Maar tussen het boren, slijpen, trekken, vloeken, nogmaals trekken en de uiteindelijk zucht van verlichting vroeg ik mij af: "Waarom hebben we de vier krengen eigenlijk?"

Zie hier:

Met de aanvaarding van de evolutiegedachte van Darwin in het laatste kwart van de vorige eeuw werd de vraag naar de herkomst van alle dier- en plantensoorten verdrongen door de vraag: 'en wijzelf, waar komen wij vandaan?' Zeventig jaar geleden kwam Louis Bolk, een Amsterdamse hoogleraar in de anatomie en embryologie, met een theorie. Hij beschouwde de mens als een onvolgroeide mensaap, gezien de lange groei tot volwassenheid, het grotendeels ontbreken van haar en de deels blijvende schedelnaden.

En van Bolks argumenten had betrekking op de ontwikkeling van het gebit. De melktanden breken bij mensapen kort na de geboorte door. Zodra het melkgebit volledig is, kort na de doorbraak van de tweede valse kies, start de tandwisseling met het verschijnen van de eerste permanente kies. In de volgende periode wordt het melkgebit door het permanente vervangen en min of meer direct aansluitend aan de vervanging van de hoektand verschijnt ook de ware derde kies, die wij verstandskies noemen. Bij mensen breekt de verstandskies vaak pas heel laat door of ontbreekt die helemaal. Zo'n proces heet retardatie, vertraging. Het ziet er naar uit dat de ontwikkeling van deze kies nog steeds naar achteren verschuift en dat hij op den duur helemaal niet meer zal doorbreken.

....



Ik wou dat ik nog verder achterliep....